Elk beurscomplex in welk land dan ook heeft een zogenaamde beursmanual.

Hierin staan alle voorschriften omschreven die te maken hebben met de uiteindelijke bouw van je stand in de hal; denk aan maximale hoogtes om te mogen bouwen, hoeveel ruimte mag er zijn tussen mijn stand en gangpaden, wel of niet tuien, elektriciteitsaansluitingen, waterpunten etc.

Wat wij als regisseur van uw beursbeleving (en dan vooral ons designteam) heel fijn vinden, is als de klant deze manual doorneemt voordat er een briefing voor het ontwerp wordt opgesteld. Zo komen we tijdens de ontwerpfase niet voor verrassingen te staan omdat bijvoorbeeld de maximale bouwhoogte wordt overschreden. Het is namelijk zo dat de meest recente plattegronden van de beurs vaak al veel eerder beschikbaar zijn voor de ingeschreven deelnemers (via bijvoorbeeld een clientportal) maar dat ons designteam daar pas veel later toegang tot krijgt.

Dus… een goede voorbereiding is het halve werk en zo voorkomen we samen dat er straks ineens een pilaar in de weg staat, of een brandblusser midden in je stand hangt ?

Menu